Captcha image
  • Sant Llorenç de la Muga
  • Sant Llorenç de la Muga
  • Sant Llorenç de la Muga
  • Sant Llorenç de la Muga
  • Sant Llorenç de la Muga

Fira de la Mongeta

Sou a: Inici>Turisme>Fira de la Mongeta

Des de l'any 1999, la Fira de la Mongeta de Sant Llorenç de la Muga es celebra cada any el primer diumenge del mes de març.

Durant tot el dia el poble acull una seixantena de parades d'artesania tant de l'Alt Empordà com de comarques veïnes, i al centre de la plaça s'hi pot comprar mongeta de la varietat del ganxet alt conreada a Sant Llorenç per ser cuita a casa o provar-ne un tastet acompanyades de botifarra, pa i allioli.

Des de l'any 2007 també es manté la recuperació de l'ofici perdut del carboner, i des de finals de gener es treballa per construir la pila carbonera i treure'n carbó natural 100% d'alzina, que també es pot comprar el dia de la fira de la mongeta.

En les darreres edicions s'han realitzat els concursos de menjar ràpid mongetes i de punteria amb mongeta crua, així com la trobada d'intercanvi de plaques de cava, que cada any presenta una placa commemorativa de la fira.

Actualment l'organització és a càrrec del F.C. Sant Llorenç de la Muga amb el suport de l'ajuntament.

Des de finals de gener i fins el dia de la Fira de la Mongeta tenen lloc diferents actes i activitats populars obertes a la participació dels visitants interessats.

Per més informació: ajuntament@santllorencdelamuga.cat o al telf. 972.56.91.40

 
 

Copyright 2010 Sant Llorenç de la Muga

C/ Església, 2 · 17732 Sant Llorenç de la Muga · Tel. 972569140 · ajuntament@santllorencdelamuga.cat